Søk
  • Bonnie Estetica

Ta vare på hendene deres..

Å vaske hendene er kjempeviktig! Vi har alle vært spesielt opptatte av å vaske våre egne og barnas hender den siste tiden, men vi har kanskje vært litt for dårlige til å kommunisere viktigheten av å beskytte huden på hendene vår mot så mye vann, såpe og antibac.


Hva er så problemet med rene hender?

Hyppig bruk av såpe og antibac (men også øvrige vaskemidler), kan forårsake problemer i huden på noen hender. Spesielt barn, personer med allerede tørr hud, eksem eller andre hudtilstander som psoriasis, har opplevd hvordan litt hyppigere håndvask har påvirket huden, men de fleste av oss har nok erfart at huden allerede har reagert noe. Mye bruk av såper og håndrensende midler kan føre til at huden tørker ut og sprekker opp. Dette er faktisk en form for eksem og oppstår fordi for mye såpe og vann kan fjerne det tynne, beskyttende fettlaget fra huden. I tillegg kan det skade proteinene i det øverste laget av overhuden vår. Dette går ut over hudbarrieren og det øker risikoen for irritasjon. Det kan da dannes en betennelsesreaksjon i huden preget av flass og kløe. Hendene kan bli røde, grove, tørre, med små kutt og nesten et "skjellete/fiskehud" -aktig utseende. Spesielt mellom fingrene og den øvre delen av hånden.

 Hvordan kan vi selv enkelt ta vare på huden vår?

Her er mine forslag :)


        1.      Velg en naturlig og nøytral såpe, helst dermatologisk testet og godkjent.

Se etter: - Spesialutviklet for sensitiv hud

- 0 % parfyme,

- 0 % fargestoffer,

- pH-balansert

- Velegnet for tørr hud

- Velegnet for daglig bruk


        2.      Tørk hendene godt etter hver vask. Best med et personlig håndkle eller papir.


HUSK: det er ikke nødvendig å kombinere håndvask med såpe og vann, og deretter med desinfiserende gel. En korrekt utført håndvask etter smittevernregler er det beste.  Alkoholbaserte desinfeksjonsmidler er KUN et godt alternativ når vi ikke har såpe og vann.


        3.      Bruk hansker når du vasker! En fin måte å ta vare på hendene våre er å bruke hansker når du vasker opp eller rengjør huset. Hansker er en enkel måte å beskytte oss mot kjemikalier og eksponering for mer aggressive produkter.


        4.      Tilfør huden på hendene med godt fuktighet!

Fuktighetskrem hjelper med å reparere skadet ytre hud og blokkerer fuktighet inne. Jeg anbefaler CANODERM! Spre en liten mengde godt utover hendene, mellom fingrene og masser til kremens hvitfarge forsvinner.

Obs: Mange av oss tror at jo mer krem ​​vi bruker, desto mer beskyttelse. Vi glemmer at overflødig krem ​​også kan tette porene i huden, og dermed forhindre svette i huden som er en viktig prosess for huden vår. Du kan bruke bruke fuktighetskrem etter hver vask.

Hvis vi ikke har en god fuktighetskrem akkurat nå, har vi sikkert olivenolje, kokosfett eller kakaofett hjemme.


BARN:

Et lite ekstra tips til de som har barn som ikke liker å smøre seg med krem. Smør barnas hender når de sover om natten og før vi vekker dem om morgenen. Her spiller vi foreldre en viktig rolle for å hjelpe barna å unngå tørrhet i hendene.


Voksen:

For dere voksne kan blant annet bruk av parafin være en måte å tilføre huden ekstra fuktighet og reparere allerede skadet hud. Parafinbehandling i hudpleiesalonger og er en både skånsom og behagelig behandling. Du kan lese mer om denne behandlingen her: https://www.estetica.no/parafinbehandling

Dette var mine tips :) Bonnie


54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle